Dating tips

Support site voor technische vragen!

HOUD HET GEZELLIG - Wees beleefd en vriendelijk tegen elkaar. Maak het ook niet te zwaar, en leg niet op elke slak zout. Respecteer elkaars mening, en behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Neem je eigen verantwoording voor wat betreft je woorden, gesprekken en uitlatingen. Kortom: je bent christen, en dat heeft consequenties. Besef dat.

WEES OPRECHT - Natuurlijk hoef je niet meer te vertellen over jezelf dan waar je je prettig bij voelt. Zeker in je profiel, of in de eerste paar mailtjes. Maar vertel geen zaken die een verkeerd beeld van je kunnen schetsen bij andere Crosspoint-leden. Met eerlijkheid en oprechtheid - in wie je bent en wat je zoekt - kun je veel winnen, en kan teleurstellingen en misverstanden helpen voorkomen.

TIL NIET TE ZWAAR - Krijg je geen antwoord terug? Heb je een 'blauwtje' gelopen? Onaardig mailtje gekregen? Teleurgesteld? Til er niet te zwaar aan. Focus je niet (te veel) op 'de relatie' als einddoel. Maar geniet op een ontspannen manier van de contacten die je hebt: de spanning van een nieuw bericht in je inbox, je nieuwe vrienden in de chatbox, het schrijven van een gezellige e-mail, noem maar op.

JE OPENINGSZIN - Hou het eerste mailtje (of je openingszin in de chat) een beetje luchtig. Waarom? Ten eerste om je eigen privacy te beschermen. Bij je eerste contact hoef je niet gelijk zeer persoonlijk te worden. Je weet tenslotte niet of de andere persoon terug mailt, of wat de andere persoon met de informatie doet. Ten tweede kan een tè directe - of tè persoonlijke - openingszin opdringerig overkomen.

DENK GOED AAN JE PRIVACY - We hebben veel moeite gedaan om je privacy te beschermen op Crosspoint. Hierdoor is Crosspoint een plein geworden waar singles ongedwongen en in een veilige omgeving met elkaar in contact kunnen komen. Dat hebben we natuurlijk niet zonder reden gedaan - tenslotte is niet iedereen oprecht, en is niet iedereen te goeder trouw. Mail en chat daarom eerst anoniem (lees: via Crosspoint) met elkaar. Wees zeer voorzichtig met het doorgeven van persoonlijke informatie, zoals email-adressen, URL's, telefoonnummers of woon-adressen. Andersom geldt hetzelfde. Mensen die in hun eerste berichtje gelijk al hun 'echte' email-adres noemen, en vanaf het begin buiten Crosspoint om contact met je zoeken, zijn niet te vertrouwen. We adviseren je hierop niet in te gaan; zeker niet via de gewone mail.

BIJ EEN EERSTE OF TWEEDE AFSPRAAKJE - Mocht het klikken tussen jullie, dan komt het natuurlijk tot een afspraakje. Spreek in dat geval op neutraal terrein af. Vertel je omgeving of een vertrouwenspersoon waar, wanneer en met wie je afgesproken hebt. Of leg ergens een briefje neer. Wel zo veilig. Echter, ongevraagd een vriend of vriendin meenemen naar je afspraakje - dat is een grote afknapper en not-done. En hoewel het uiterlijk niet het allerbelangrijkste is (mooi of niet mooi), is een eerste indruk toch vaak doorslaggevend. Zorg dus dat je er goed verzorgd uitziet.