Benieuwd hoe je een bericht kunt sturen naar een andere Crosspoint-lid? Of hoe je Crosspoint-mailbox eruit ziet? Op deze pagina krijg je een rondleiding. Ook laten we je zien hoe je ongewenste post kunt blokkeren.

Achter de Mailbox button kun je zien hoeveel nieuwe mail je hebt ontvangen. Je kunt altijd op deze button klikken, om naar je mailbox te surfen. Klik op het betreffende bericht op “Onderwerp” om het bericht te lezen. Om dit bericht te beantwoorden klik je op “Beantwoorden”. Houd er rekening mee dat bij erg lange teksten je de kans loopt om “offline” te raken. Kopieer daarom altijd je teksten, dan ben je die tenminste niet kwijt. Het offline raken is ingebouwd als beveiliging.
Je kunt ook funny's (smileys) meesturen met je tekst, door eenvoudig op de betreffende funny te klikken dan komt deze op de plek die je wilt.
Als het onderwerp van het bericht vet is gedrukt en het envelopje gesloten,betekent dit dat het een nieuw (nog niet gelezen) bericht betreft. Door op het onderwerp te klikken, kun je het mailtje lezen. Door op de gebruikersnaam te klikken, surf je naar het profiel van de afzender. Zoals je ziet, kun je ook op verzonden mail klikken. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle mailtjes die je aan andere Crosspoint-leden hebt verstuurd.
Wil je mails verwijderen? Dat kan simpelweg door de te verwijderen mails (hokje links van het onderwerp) aan te vinken, en op verwijder te klikken.
Crosspoint heeft ook een exporteer-functie, voor wie zijn Crosspoint-berichten op zijn eigen computer wil bewaren. Selecteer de mails die je wilt exporteren, en klik op exporteer. De berichten worden dan naar je 'normale' email-adres gestuurd.
Bovenaan de mail zie je drie knoppen. Reply *Beantwoord* gebruik je om de afzender van het bericht een mail terug te sturen. Door op Blokkeer te klikken, blokkeer je in het vervolg alle mail afkomstig van de afzender van dit bericht. Dit kun je gebruiken als je ongewenste mail ontvangt. Door op Verwijder te klikken, verwijder je het bericht.
Er zijn twee manieren om iemand een mail te sturen. De eerste manier is dus door op *Beantwoord* te klikken, als je een mail aan het lezen bent (zie hierboven). Je stuurt dan een mail terug aan degene die je het betreffende mailtje heeft gestuurd. De tweede manier is door naar het profiel te surfen van het Crosspoint-lid dat je wilt mailen, en linksbovenaan op Stuur mail te klikken.

Versturen mail
Je typt een onderwerp, en vervolgens schrijf je je bericht in het veld eronder. Wil je wat meer kleur geven aan je bericht? Voeg dan een e-card toe aan je mail :-) Klik midden onderaan op de knop E-card. In een popup-venster krijg je de keuze uit enkele tientallen uiteenlopende kaarten. Klik op de kaart van je keuze, en de kaart wordt aan de mail toegevoegd. Door in het popup-venster op 'geen e-card' te klikken, kun je de e-card weer weghalen.
Ook onze funny's kunnen meer kleur geven aan je mail. Het zijn de kleine icoontjes onderin je beeld, die allemaal een andere emotie uitbeelden. Wanneer je klikt op een fun-icoontje, wordt een tekstcode aan je bericht toegevoegd. In de verzonden versie van je mail wordt de tekstcode vertaald naar het door jou aangeklikte icoontje.
Wanneer je klaar bent met het schrijven van je bericht, klik je op Verstuur. Er verschijnt een bevestiging in beeld dat je mail is verstuurd, tegelijkertijd gaat er dan ook een mailtje uit naar het betreffende lid dat er een nieuw bericht voor hem of haar is. Dit geldt natuurlijk ook als er voor jou een nieuw bericht is.
In het mailtje waarin staat dat er een nieuw bericht is moet je op *hier* klikken, dan kom je op de homepage van Crosspoint. Er wel voor zorgen dat jouw e mailadres correct is, anders komt dit mailtje niet aan. Typ je gebruikersnaam in en na een tab vult jouw wachtwoord zich vanzelf in. Als de persoon je mail heeft gelezen, krijg je hiervan bericht in je mailbox.

Ga verder naar Chatbox >>