Welke informatie wil je over jezelf kwijt in je profiel? Het profiel dat dus door andere Crosspoint-leden wordt gelezen? En hoe wijzig je die informatie? Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je via “mijn profiel” bijna alles kunt wijzigen: je meerkeuze-vragen, je essay-vragen, je foto, je regio, maar ook je emailadres en je wachtwoord. En oh ja, hoe je hier je Crosspoint-abonnement kunt verlengen.

Door te klikken op “Mijn profiel” kun je zien hoe je eigen profiel eruit ziet. Hier kun je ook je persoonlijke gegevens wijzigen.

Je eigen profiel ziet er iets ander uit dan profielen van anderen. Zo bevat je profiel een teller die toont hoe vaak je profiel door anderen is bekeken. Anderen kunnen deze teller niet zien. Met de overige knoppen kun je instellen van je profiel wijzigen of je meerkeuze en essay-vragen aanvullen.

Verleng mijn lidmaatschap
Wanneer je klikt op de link “Verleng mijn lidmaatschap”, krijg je informatie te zien over de abonnementsvormen en de prijzen van Crosspoint. Door een simpel online formulier in te vullen met je bankrekening, de tenaamstelling en het abonnement van je keuze te selecteren, kun je je abonnement verlengen. Het is ook mogelijk om je tijdelijke, gratis proefabonnement omzetten in een betaald, langer lopend lidmaatschap.
Vul het formulier in (rekeningnummer zonder *punten* ertussen), en klik op “Verzend”. Je komt vervolgens op een bevestigingspagina, waar alle gegevens ter controle op een rij staan. Tevens wordt je gevraagd om toestemming te geven om het verschuldigde bedrag eenmalig van je bankrekening af te schrijven. Door dit te bevestigen, en op “Verstuur opdracht” te klikken, word je incasso-opdracht verstuurd en is je lidmaatschap-verlenging in behandeling. Betaling is 100 procent veilig en geschiedt middels eenmalige machtiging tot automatische incasso. Dit is doorgaans binnen een dag geregeld.

Wijzig mijn meerkeuze-antwoorden
Je hebt eerder tijdens je aanmelding antwoord gegeven op deze meerkeuze-vragen over jezelf. Deze antwoorden zijn voor anderen zichtbaar op je eigen profiel-pagina. Door te klikken op Wijzig mijn meerkeuze-antwoorden, kun je al je antwoorden op de meerkeuze-vragen uit je profiel wijzigen. Alle meerkeuze-vragen staan op één pagina, met alle mogelijke antwoorden onder elke vraag, in de vorm van een pulldown-menu. Selecteer de gewenste antwoorden, en vergeet na afloop niet om onderaan de pagina op “Verstuur” te klikken.

Wijzig mijn essay-antwoorden
Essay-antwoorden zijn antwoorden die je kunt geven op open essay-vragen, en die onderaan de meerkeuze-vragen op je profiel-pagina komen te staan. Het is een leuke manier om iets meer over jezelf te vertellen aan de overige Crosspoint-leden. Leden die hun essay-vragen hebben beantwoord, kunnen erop rekenen dat hun profiel met extra aandacht door anderen wordt gelezen. Door te klikken op Wijzig mijn essay-antwoorden, kun je de essay-vragen beantwoorden, of je eerdere antwoorden aanpassen. Vergeet niet om, als je klaar bent, onderaan de pagina op Verstuur te klikken.

Wijzig mijn wachtwoord, email-adres, regio of timeout-status Als je klikt op Wijzig mijn wachtwoord, email-adres, regio of timeout-status, kom je op een formulier terecht waar je deze gegevens middels een formulier kunt wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen regiocode aanpassen als je gaat verhuizen. Vergeet niet om, nadat je de gegevens hebt aangepast, op Verstuur te klikken. Deze gegevens heb je eerder ingevuld tijdens je registratie, met uitzondering van de timeout-status. Krijg je teveel mail? Heb je geen tijd om je mail te beantwoorden? Of wil je even niet 'gestoord' worden omdat je in alle rust één speciaal persoon beter wilt leren kennen? Schakel dan je timeout-status aan. Achter je gebruikersnaam verschijnt dan het timeout-icoontje. Andere Crosspoint-gebruikers weten dan dat je email niet (direct) kunt beantwoorden.

Voeg mijn foto toe
Durf jij je foto op Crosspoint te zetten? Het kan in ieder geval wel ;-) En reken maar dat profielen met foto's veel vaker worden bekeken. Wanneer je op Voeg mijn foto toe klikt, krijg je heldere regels en instructies over het insturen van je foto op je scherm. Het insturen geschiedt via een webformulier op dezelfde pagina. De foto wordt overigens niet onmiddellijk aan je profiel gekoppeld, maar eerst door iemand van het Crosspoint-team gescreend. Dat kan een werkdag duren.

Mijn Weblog en kookboek beheren
In je profiel kun je ook een weblog bijhouden of recepten in je kookboek zetten, om met andere leden van Crosspoint te delen.
Als je in je profiel op "Persoonlijk weblog openen, 0 nieuwe berichten in de laatste 14 dagen" of "Persoonlijk kookboek openen, hierin staan 0 recepten" klikt dan klapt het boek vanzelf open. Door op het pennetje te klikken kun je berichtjes toevoegen, verwijderen, bewerken, en publiek (zichtbaar voor iedereen) of privé maken.
Op de bewerk pagina kun je een nieuwe pagina schrijven, tekst opmaak instellen, en plaatjes toevoegen.
Nadat je het opgeslagen heb staat de pagina direct live online.

Ga verder naar Mailbox >>