Benieuwd hoe zo'n 'profiel' van een Crosspoint-lid eruit ziet? Op deze pagina laten we je een voorbeeld-profiel zien, en leggen we je het één en ander uit over profielen. Bijvoorbeeld hoe je interessante profielen later eenvoudig terug kunt vinden via 'mijn vrienden'.

Elk Crosspoint-lid heeft een profiel. Een persoonlijke pagina, waarmee hij of zij zich kan voorstellen aan de andere leden. Wanneer iemand zijn of haar foto heeft ingestuurd, bevat het profiel ook een foto.

Door (bovenaan) op Stuur mail te klikken, kun je een bericht versturen aan het Crosspoint-lid achter dit profiel.

Bovenaan zie je de knop Blokkeer. Wanneer je liever geen mail krijgt van deze persoon, kun je op deze button klikken. Mail van dit Crosspoint-lid komen voortaan dan niet meer bij je aan. Er verschijnt een verbod-icoontje achter zijn/haar profielnaam. Wil je toch weer post van een geblokkeerd persoon ontvangen? Deblokkeren is net zo makkelijk als blokkeren. Surf naar het profiel van de betreffende persoon, en je zult zien dat de blokkeer-button nu Deblokkeer heet. Klik hierop, en de persoon is gedeblokkeerd.

In het midden zie je de knop “Zet op mijn vriendenlijst”. Wanneer je hierop klikt, plaats je dit Crosspoint-lid op je vriendenlijst. Achter zijn/haar gebruikersnaam verschijnt een hand-icoontje. Je vriendenlijst is misschien nog wel het beste te vergelijken met je favorieten-lijst in Internet Explorer, waar je je favoriete weblinks in bewaart. Iemand van je vriendenlijstje verwijderen gaat op dezelfde manier. Surf naar het profiel van het betreffende Crosspoint-lid. De vriendenlijst-button heet nu “Verwijder van mijn vriendenlijst”. Wanneer je hierop klikt, wordt de persoon van je vriendenlijst geschrapt.

Wanneer je klikt op de button “Mijn vrienden”, krijg je een overzicht van alle Crosspoint-leden die op je vriendenlijst staan. Zo kun je je Crosspoint-vrienden snel terug vinden.

In de eerste informatie-kolom, linksboven, zie je onder meer de leeftijd staan, en de regio. De regio staat voor het telefoon-netnummer van de regio waarin de betreffende persoon woont. In het geval van b.v. Leonard is het 036. Dit is het netnummer van Zuidelijk Flevoland. Je weet dus dat deze fictieve Leonard in Almere of Zeewolde woont. Kun je een regio niet thuisbrengen? Klik dan op de regio. In een popup-venster verschijnt dan een kaartje van Nederland.

Daaronder zie je een serie vragen en antwoorden staan, gebaseerd op de meerkeuze-vragen die iedereen moet beantwoorden wanneer hij of zij zich aanmeldt als Crosspoint-lid. Ze bieden natuurlijk slechts een beperkt beeld van iemands persoonlijkheid. Je leert iemand beter kennen middels de essay-vragen. De essay-vragen zijn niet opgenomen in bovenstaand voorbeeld. Dit zijn open vragen, variërend van 'wat betekent het geloof voor je?' tot 'welke karakter-eigenschappen waardeer je in anderen?' Crosspoint-leden kunnen zelf bepalen of, en welke vragen ze willen beantwoorden. Al vinden we het natuurlijk leuk als je iets meer over jezelf wilt vertellen. Want daar ben je hier toch voor - om elkaar te leren kennen?


Ga verder naar Mijn profiel >>